Artis Aquarium

De ontdekkingsreis

Met het product “een ontdekkingsreis met Artis de Partis” verzamelen kinderen tussen de 6 en 12 jaar, samen met (groot)ouders, op een interactieve wijze informatie over de dieren in het Artis Aquarium.

Bekijk het prototype

De uitdaging

De uitdaging van het project was om kinderen van 6 tot en met 12 jaar op een interactieve manier bezig te laten zijn met het opdoen van informatie over vissen en hun leefomgeving. Het belangrijkste doel was om ervoor zorgen dat de kinderen dit samen met hun ouders doen, om zo het samen leren (van elkaar) te bevorderen.

 
Wanneer gemaakt
September 2019 tot Januari 2020
Opdrachtgever
Artis Aquarium
Type opdracht
Groepsopdracht met ieder zijn eigen rol binnen het project
Mijn rol in het project
UX Research, Testen, Interaction en visual design
Persona's

De doelgroep

Tijdens het project is er onderzoek gedaan naar de bezoekers van Artis en het Artis Aquarium. Hier uit bleek dat de groep “kinderen van 6 tot 12 jaar met (groot)ouders” de meest voorkomende bezoekersgroep is in het park maar niet in het Aquarium.

Het probleem

In het Artis aquarium wordt de informatieoverdracht, in tegenstelling tot de rest van het park, erg anders aangepakt en is er niet veel om te leren. Volgens de bezoekers lijkt het aquarium (zonder beschikbare informatie over de dieren) veel van hetzelfde. Zij ervaren hiernaast een gebrek aan een doel of uitdaging in het aquarium. Hierdoor raken zij sneller verveeld en gaan zij liever door naar een ander deel van het park.

Artis de partis heeft ee vraag

Hoe kan Artis Aquarium ervoor zorgen dat kinderen tussen de 6 en 12 jaar met (groot)ouders op een interactieve manier samen informatie verzamelen en het zo leuk vinden om te leren over de dieren in het aquarium.

Artis de Partis met met paspoort

Het concept

Het product “een ontdekkingsreis met Artis de Partis” tovert het Artis aquarium om in een plek waar kinderen samen met hun (groot)ouders op ontdekkingsreis gaan. De uitdaging is om Artis de Partis te bevrijden uit een oceaan die vervuild is met allerlei plastic. Het gezin kan Artis de Partis bevrijden door zo veel mogelijk quizvragen goed te beantwoorden. Zo leren kinderen op een leuke, ontdekkende en leerzame manier niet alleen over de vissen in het aquarium en hun leefomgeving, maar ook over de vervuiling van de oceaan.

Bekijk het volledige prototype

Het resultaat

Het project begon bij het doen van een uitgebreid onderzoek naar een doelgroep en een probleem. Door het toepassen van de onderzoeksmethodes die ons tijdens vakken zoals “service design” zijn geleerd, hebben wij valide inzichten verzameld.
Aan de hand van de inzichten uit het onderzoek zijn wij gekomen met het concept “de ontdekkingsreis”. Dit concept is uitgewerkt in een klikbaar prototype van een web-app en gaat samen met een ontworpen paspoort, diploma. Naast deze items en de web-app zijn er ook nieuwe digitale borden ontworpen.
Dit project heeft ons een nominatie opgeleverd voor de Golden Dot Awards 2020.

Productresultaat

Het project team

Het volledige Artis project was in teamverband. Dit zijn de teamleden van dit project.

Amy van lith

Amy van Lith

UX researcher & designer
Bekijk portfolio
Dorine Reijersen

Dorine Reijersen

Visual designer
Bekijk portfolio
Rob de Groot

Rob de Groot

Visual & interaction designer
Bekijk portfolio